Chlorella obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní látky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto se soustředíme nikoli na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“.
O hodnotě Chlorelly rozhoduje nejen složení, ale i forma zpracování. Chlorella je vyráběna tak, aby byl zachován jak maximální obsah účinných látek, tak aby tyto látky byly maximálně vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá i unikátní metoda sprayového sušení Chlorelly (STEAM), která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %).
Chlorella neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý produkt!
Užitek Chlorelly
Chlorella – tato smaragdová „konzerva“ plná vitálních látek – byla pro svět objevena nikoli díky masivní reklamě, ale proto, že funguje. Fungování má v popisu práce... Tato jednobuněčná sladkovodní řasa totiž patří mezi nejjednodušší formy života, nanichž závisí formy vyšší, komplexnější a složitější. Je svébytná, samostatná a pro život dokonale vybavená. Podobně jako ostatní fotosyntetizující organismy je předpokladem a základem celého vyššího potravního i životního řetězce.
Zelené potraviny – a chlorella je jedním z příkladů – můžeme vnímat jako pomyslnou potravinovou základnu. A podobně jako jsou pevné základy předpokladem úspěšné a bezpečné stavby rodinného domu, jsou zelené potraviny předpokladem pevnosti a bezpečí našich jídelníčků. Toto vnímání role zelených potravin je důležitější než dlouhé seznamy izolovaných účinných látek a jejich izolovaných účinků.
Chlorella je kvalitním palivem a výběrovou potravou pro naše buňky. Můžeme ji vnímat jako organicky pěstovanou zeleninu nejvyšší kvality. Té je nadřazena pouze svojí uživatelsky praktickou formou tablet.
Návod k použití a doporučená denní spotřeba
Standardní denní množství chlorelly pro dospělého zdravého člověka je cca 5 g (20 tablet). Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování chlorellou (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. Je třeba dbát na dostatečný přísun tekutin (čistá voda), aby mohl probíhat detoxikační proces. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků.
© Copyright Masáže České Budějovice